Returnari

Dincolo de aspectele reglementate prin lege, CREATIVE DECOR  (www.creative-decor.ro) isi doreste in primul rand o experienta placuta si onesta cu clientii sai. De aceea, satisfactia dumeavoastra finala va reprezenta pentru noi principalul reper in solutionarea eventualelor probleme aparute.

Cel mai bun lucru este sa comunicam – tel: 0770598568 sau e-mail: comenzi@creative-decor.ro

Temeiul legal

Conform Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor, aveti dreptul de a returna produsele achizitionate prin intermediul unui contract incheiat la distanta cu un profesionist, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice, de la receptionarea coletului.


Cum se face returnarea produselor?

Conform O.U.G. 34/2014 ‘’Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului”.

Pentru a va exercita dreptul de returnare a produselor este suficient sa ne informati de intentia dumneavoastra printr-o declaratie neechivoca, pe suport durabil: un email sau prin intermediul urmatorului formular de retragere din contract (formularul de retur este un model și nu este obligatoriu).

Conditii de returnare

Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite de catre client, cu ambalajul si toate accesoriile originale intacte, astfel incat acestea sa poata fi revandute ca noi.

In cazul in care produsele a caror returnare se solicita, prezinta urmatoarele caracteristici: ambalaje deteriorate sau murdare, continut incomplet, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, accesorii lipsa,  CREATIVE DECOR  (www.creative-decor.ro) isi rezerva dreptul de a decide, dupa caz, acceptarea sau refuzul returului.

Va prezentam mai jos o categorie de produse care nu pot face obiectul returului: 
• Produsele care reprezinta o “comanda personalizata”, definita ca fiind produsul comandat de catre client si executat dupa dimensiunea dorita sau cu o imagine oferita.

 Toate produsele la care clientul solicita modificari intra la „comanda personalizata” si se incadreaza in exceptiile privind dreptul de retragere prevazute de articolul 16 al OUG. 34/2014 referitoare la contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale. 

Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, in cazul in care consumatorul (Cumparatorul) opteaza pentru achizitionarea unor produse personalizate in mod clar, confectionate dupa specificatiile indicate de catre consumator (Cumparator), produsele suferind astfel modificari la cererea Cumparatorului, acesta accepta faptul ca produsele de acest fel nu se returneaza si nu se pot inlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare.

O.G. 34/2014 poate fi consultata aici

CREATIVE DECOR  (www.creative-decor.ro) nu recomanda returnarea produselor deja folosite sau deterioritate pentru a se evita refuzul returului si plata taxelor de curier dus-intors de catre client. Daca produsele sunt returnate intr-o stare in care nu mai pot fi vandute ca noi, CREATIVE DECOR  (www.creative-decor.ro) isi rezerva dreptul de solicita o taxa pentru readucerea acestora la stadiul initial (daca este posibil) sau, dupa caz, pentru a acoperi eventualele pierderi cauzate de deteriorarea acestora.

Adresa de returnare a produselor

 Str Emil Racovita Nr6, Pitesti, Jud Arges, Romania.

Cine plateste transportul de retur?

Optiunea privind modalitatea de returnare a produselor catre CREATIVE DECOR  (www.creative-decor.ro), apartine in totalitate clientului, care va suporta in mod direct pretul transportului de retur, in functie de preturile practicate de operatorul ales.  CREATIVE DECOR  (www.creative-decor.ro) nu accepta primirea coletelor trimise cu ramburs. In cazul in care clientul returneaza produsele, cu plata transportului la destinatar (in speta, societatea Tapet Decor Center S.R.L.), aceasta din urma isi rezerva dreptul  de a refuza primirea coletului/coletelor, sau de a retine contravaloarea transportului achitat, din soldul datorat clientului, in cazul in care sunt indeplinite conditiile de acceptare a returului.  

Returnarea contravalorii produselor

Returnarea contravalorii produselor acceptate de CREATIVE DECOR  (www.creative-decor.ro) ca retur, se va face in termen de maxim 14 zile calendaristice de la data denuntarii contractului de catre cumparator, fara a-i fi solicitate acestuia din urma alte cheltuieli aferente rambursarii sumelor.
CREATIVE DECOR  (www.creative-decor.ro) va returna banii achitati de cumparator printr-una dintre urmatoarele modalitati:

• Virament bancar: din contul CREATIVE DECOR  (www.creative-decor.ro) in contul clientului (24-48 ore de la procesarea platii);
• Orice alta metoda de plata folosita de catre client la tranzactia intiala.