Montaj Tapet: Erorile frecvente in montajul tapetului.

Montajul tapetului poate fi o activitate complexa, mai ales pentru cei care nu au mai facut asta niciodata. Desi poate parea simplu, exista anumite erori frecvente care pot compromite aspectul final al tapetului si chiar sa duca la pierderea timpului si a materialelor. Din aceasta cauza, recomandam sa apelati la persoane specializate cand aveti de aplicat un tapet. In acest articol, ne vom concentra asupra erorilor frecvente in montajul tapetului si cum sa le evitati pentru a obtine rezultatele dorite.

montaj tapet

Eroarea nr.1: Suprafata unde se aplica tapetul nu este pregatita corespunzator.

Inainte de a incepe montajul, suprafetele trebuie sa fie curatate si prelucrate. Daca suprafata nu este curata si plana, tapetul poate sa se dezlipeasca sau sa se deformeze in timp. Asigurati-va ca peretii sunt curati, fara praf sau uleiuri, si ca au fost reparati daca este necesar. Se recomanda ca inainte de montaj, suprafata de aplicare sa fie amorsata cu o amorsa de calitate.

Eroarea nr.2: Nerespectarea instructiunilor oferite de producator/comerciant

In momentul de fata gasim pe piata o gama variata de materiale, care se aplica in mod diferit, cu adezivi diferiti. Aceasta eroare este foarte des intalnita atunci cand se apeleaza la „meseriasii care fac de toate in casa”. Ei nu citesc instructiunile pentru ca au mai pus tapet si stiu cum se pune. Fiecare material reactioneaza diferit la anumite tipuri de adeziv, aceasta reactie se observa in timp. Daca dupa montaj totul este ok, peste cateva rezultatul se poate schimba si sa fie sub ceea ce v-ati dorit. De aceea trebuie sa respectati instructiunile primite impreuna cu tapetul.

Eroarea nr.3: Trasarea peretelui si Taierea gresita a tapetului

O alta eroare care apare tot mai des la montajele esuate este modul cum se traseaza peretele si cum se incepe montajul. Aceasta eroare trebuie evitata la tapetul personalizat cu imagini (fototapet). Daca la tapetele cu model poti corecta aceasta eroare cumparand o rola de tapet in plus, la cele cu imagini nu ai ce sa mai faci, daca ai inceput prost asa o sa mergi pana la final. Daca aveti o priza pe prima fasie, sau orice alt obiect care va obliga sa decupati in tapet, nu aveti ce sa mai faceti in caz ca nu ati masurat bine si ati plecat gresit cu tapetul. Trebuie sa schimbati toata fasia.

Eroarea nr.4: Folosirea unei cantitati insuficiente de adeziv la montaj ul unui tapet

Folosirea unei cantitati insuficiente de adeziv poate duce la dezlipirea tapetului de pe pereti. Este important sa se aplice o cantitate suficienta de adeziv pentru fiecare bucata de tapet pentru a asigura o fixare puternica. Calitatea peretelui influenteaza foarte mult cantitatea de adeziv necesara, din aceasta cauza inainte de aplicarea tapetului trebuie sa se verifice daca este adeziv suficient pe perete.

Eroarea nr.5: Neprelucrarea zonelor de imbinare

Zonele de imbinare sunt cele mai dificile de montat, dar sunt importante pentru aspectul final al tapetului. Daca aceste zone sunt neplacute sau neuniforme, acest lucru poate sa strice intreaga imagine a tapetului. Asigurati-va ca aceste zone sunt prelucrate cu atentie si ca sunt taiate si ajustate astfel incat sa se potriveasca perfect. Acordati o mare atentie acestui proces pentru o rezistenta indelungata in timp.

In concluzie, evitarea acestor erori frecvente in montajul tapetului poate sa duca la rezultate mai bune si mai satisfacatoare. Este important sa se ia in considerare toate aspectele montajului. Prin urmare, asigurati-va ca aveti toate materialele si instrumentele necesare si luati-va timpul sa planificati si sa realizati montajul cu atentie pentru a obtine rezultatele dorite.

” Montaj Tapet: Erorile frecvente in montajul tapetului ” un articol oferit de Creative-Decor.Ro