Designul interior pentru spații mici poate fi o provocare, dar cu ideile potrivite și câteva trucuri, poți transforma un spațiu mic într-unul confortabil și funcțional. În acest articol, vom explora 10 idei de design interior pentru spații mici, care te vor ajuta să-ți maximizezi spațiul și să-ți faci casa sau apartamentul mai plăcut.

design Spații Mici

  1. Alege culori luminoase și deschise

Culorile luminoase și deschise fac ca un spațiu mic să pară mai mare și mai luminos. Alege culori neutre, cum ar fi alb, crem sau bej pentru pereți, podea și mobilier, astfel încât să poți adăuga culori și texturi prin intermediul decorurilor.

  1. Folosește oglinzi pentru a crea iluzia de spațiu

Oglinzile sunt un truc excelent pentru a face un spațiu mic să pară mai mare. Amplasează oglinzi mari pe pereți sau mobilier pentru a crea o iluzie de spațiu și pentru a reflecta lumina naturală în încăpere.

  1. Alege mobilier multifuncțional

Mobilierul multifuncțional este esențial într-un spațiu mic. Înlocuiește masa de cafea cu una care are spațiu de depozitare pentru a-ți ține revistele și cărțile, sau alege un pat pliant care poate fi depozitat într-un dulap în timpul zilei pentru a crea mai mult spațiu de mișcare.

  1. Folosește rafturi pentru a economisi spațiu

Rafturile sunt o modalitate excelentă de a economisi spațiu într-un spațiu mic. În loc să ocupi spațiu pe podea cu dulapuri și comode, montează rafturi pe pereți pentru a-ți depozita cărțile, obiectele decorative și alte lucruri.

  1. Amplasează mobila în unghiuri

Amplasarea mobilierului în unghiuri poate ajuta la maximizarea spațiului într-un spațiu mic. Așază canapeaua sau fotoliile într-un unghi și adaugă o masă mică pentru a crea un colț de relaxare confortabil.

  1. Folosește draperii pentru a crea iluzia de înălțime

Dacă tavanul este scăzut, folosește draperii lungi pentru a crea iluzia de înălțime. Montate la nivelul tavanului, draperiile creează iluzia că tavanul este mai înalt decât este în realitate.

  1. Alege piese de mobilier mici și subțiri

Pentru a maximiza spațiul într-un spațiu mic, alege piese de mobilier mici și subțiri. De exemplu, alege o canapea cu brațe subțiri și picioare lungi, sau un dulap cu rafturi subțiri.

  1. Adaugă depozitare verticală

Depozitarea verticală este esențială într-un spațiu mic. Montați rafturi pe pereți pentru a-ți depozita cărțile, plantele și alte lucruri, sau adaugă o bibliotecă de perete pentru a-ți păstra cărțile și obiectele decorative.

  1. Alege un mobilier transparent

Mobilierul transparent, cum ar fi mesele de cafea sau scaunele din policarbonat, este o modalitate excelentă de a crea un aspect aerisit și de a maximiza spațiul într-un spațiu mic.

  1. Folosește lumina potrivită

Lumina potrivită poate face o diferență semnificativă într-un spațiu mic. Alege lămpi și aplice de perete pentru a crea un ambient plăcut și luminos. Amplasează lămpile în colțurile încăperii pentru a lumina spațiul și pentru a crea o senzație de adâncime.

Cu aceste 10 idei de design interior pentru spații mici, poți transforma casa sau apartamentul tău într-un spațiu confortabil . Folosind culori luminoase și deschise, mobilier multifuncțional, depozitare verticală și lumina potrivită,i poți crea un ambient plăcut .